Het nieuwe millenium

Het nieuwe millennium betekende een verderzetting van de ingeslagen weg. Volop de kaart trekken van de jeugd, vernieuwing en muzikale kwaliteit vormt de kern van de werking.

In 2001 resulteerde deze volgehouden werking zich in de klassering in eerste afdeling tijdens de­ provinciale tornooien en de uitgave van een CD met de live-opname van het jaarconcert. Daarnaast scoorden verschillende muzikanten uit het orkest hoge toppen tijdens de verschillende solistenwedstrijden. Voor de Jeugdband en het trommelkorps was de uitreiking van de Kramiek van de maand een gesmaakte beloning voor het Nieuwjaarsconcert 2001.

In 2003 was een groot deel van de werking gericht op de deelname van zowel “Fanfare De Vrije Werklieden” als “Jeugdband Lebbeke” aan Graalek, een groots opgezet concert met alle Lebbeekse blaasverenigingen en drie koren. Op die manier werden de feestelijkheden naar aanleiding van 1200 jaar Lebbeke afgesloten in majeur!

­In 2004 neemt Dennis Van Broeck afscheid van de Jeugdband en neemt Stefaan Van Vaerenbergh zijn plaats in. Dit luidt direct een koerswijziging in qua repertorium. De lichte muziek wordt prominenter en improvisatie wordt mee opgenomen tijdens de uitvoeringen. Om beter de lading te dekken wordt de Jeugdband Lebbeke in 2007 omgedoopt tot Brazzazz.

Eveneens in 2004 wordt ook een dirigentenwissel doorgevoerd in de fanfare. Na 17 jaar neemt Bob Van Der Strieckt het stokje over van Rony Van Hillegem. Bob bewijst direct dat hij uit het juiste hout gesneden met een succesvolle toernooicampagne. In oktober 2004 plaats de fanfare zich voor het nationale VLAMO kampioenschap en in maart 2005 worden we laureaat in 1ste afdeling en kapen we de SABAM-prijs Belgische Artistieke promotie weg.

2005 is ook het jaar waarin gestart wordt met een ambitieus project: Estrada is geboren. Een frisse en vernieuwende aanpak van fanfaremuziek in combinatie met andere podiumkunsten moet onze publieke aantrekkingskracht verhogen en het Fanfareorkest Lebbeke positief op de kaart zetten. De toekenning van de Cultuurprijs van de Gemeente Lebbeke is dan ook een bevestiging dat dit opzet succesvol is.

2006 is een nieuwe mijlpaal in onze activiteitenkalender. De tweede editie van Estrada (Cygnus Terrabunda) lokt 600 personen naar Zaal “Ons Huis” en ontlokt positieve reacties van alle fronten. Na de succesvolle toernooicampagne van 2005-2006 en twee succesvolle uitvoeringen van Estrada bleek het orkest rijp te zijn voor een volgende stap: op 25 maart 2007 plaatste het Fanfareorkest zich in Uitmuntendheid met grote onderscheiding.­

­Ook in de volgende jaren zijn er verschillende uitdagingen: in 2008 is er de opening van het Gemeenschapscentrum De Biekorf, is er een nieuwe editie van Estrada en blijven we werken aan de verdere uitwerking van onze vereniging!