RMS-88 (2008)

Een boot in het Cultureel Centrum – en wat voor één!

Van bij het binnentreden van de zaal werd het publiek in de welkom geheten aan boord van de Royal Mail Steamer 88. Het geluid van de scheepshoorns, meeuwen & de golvende zee bracht het publiek direct in de sfeer voor deze editie van Estrada. Het Fanfareorkest Lebbeke had het Cultureel Centrum immers omgebouwd tot een heuse oceaanstomer.

Novecento werd aan boord van dit schip als baby gevonden en reisde jarenlang mee over de oceanen – zonder ooit het schip te verlaten. Door zijn natuurtalent aan de piano werd hij opgenomen bij het boordorkest.

In een prachtig decor werd dit gegeven door het Fanfareorkest gebruikt om een schitterende uitvoering weg te geven. Het verhaal werd op een meesterlijke wijze verteld door Kristof Saye van Toneelkring Wij. De instrumentale solisten waren Luc Van Dijck op sax tenor en Wout Gooris als Novecento aan de piano. En speciale rol met een verrassende inbreng was weggelegd voor DJ Malkowiak die voor de speciale geluidseffecten zorgde en met verve in duel ging met de pianist. Het hele gebeuren stond onder leiding van dirigent Bob Van Der Strieckt.

Kortom: een zeer knappe realisatie voor een volle zaal die uitermate geschikt is voor dit soort spektakels. En opnieuw een bewijs dat het culturele leven in Lebbeke – dank zij de aanwezigheid van de Biekorf en de actieve ondersteuning van de Gemeente – hoge toppen kan scheren!