Activiteiten

Concerten

De hoofdactiviteit van het Fanfareorkest zijn concerten, zowel in eigen beheer als op uitnodiging.

Naast de concerten met aandacht voor het steviger Fanfarerepertoire combineert het orkest ook blaasmuziek met andere podiumkunsten in een wervelend totaalspektakel: Estrada. De vorige editie trok meer dan 600 personen in een bomvolle zaal “Ons Huis” en de eerste editie bezorgde het orkest de Cultuurprijs van de Gemeente Lebbeke.

Daarnaast speelde het Fanfareorkest op podia in Gent, Antwerpen en verschillende andere Vlaamse gemeenten. Indien u ons graag op uw podium aan het werk ziet, kan u altijd contact opnemen of onze technische fiche downloaden.

Concours

Het Fanfareorkest heeft een lange traditie opgebouwd op verschillende concertwedstrijden. Buiten het feit dat deelnemen noodzakelijk is voor de provinciale subsidies, zijn dit immers ook ideale momenten om via een intense voorbereiding kwaliteit en maturiteit in het orkest te brengen. Op dit ogenblik is het Fanfareorkest geklasseerd in uitmuntendheid, het resultaat van een gestage opbouw.

Stapconcerten

Stapconcerten maken deel uit van de volkse en folkloristische traditie waarin de fanfares ontstaan zijn. Omdat we deze traditie in ere willen houden, neemt het Fanfareorkest ook deel aan een aantal stapconcerten in de gemeente Lebbeke.

Repetities

Om dit alles voorbereid te krijgen wordt wekelijks gerepeteerd in ons lokaal op zondagmorgen van 10u15 tot 12u15.

Extra muzikanten zijn steeds welkom. Er is plaats voor koperblazers, saxofonisten en slagwerkers. Naast een professionele begeleiding stelt de vereniging studeerinstrumenten ter beschikking aan de beginnende muzikanten die nog niet over een eigen instrument beschikken.

Plezier maken

… maar de boog kan niet altijd gespannen staan. Daarom wordt ook regelmatig pure ontspanning in het programma opgenomen!