FANFAREORKEST LEBBEKE

Fanfareorkest Lebbeke is een orkest dat traditie succesvol koppelt aan vernieuwing en kwaliteit: traditie in de vorm van sociaal engagement, een gezellige sfeer voor jong en oud met een duidelijke verankering in de gemeente; vernieuwing en kwaliteit in de invulling van muziek en de omkadering van de activiteiten.

In de woelige periode van kort na de “Groote Oorlog” wordt zoals in vele vlaamse gemeenten ook in Lebbeke een nieuw orkest opgericht. Hoofddoel is om verschillende manifestaties muzikaal op te luisteren en te zorgen voor een culturele emancipatie van de bevolking. De fanfarebezetting blijkt daarvoor het meest geschikt: de combinatie van zacht koper, orkestkoper en virtuoze saxofoons laat toe om zowel marsmuziek, opera transcripties als lichte muziek te brengen.

Tijden veranderen en zo ook het Fanfareorkest: in de jaren ’80 waait er een nieuwe wind met een instroom aan vers bloed. Ondertussen wijzigt ook het amateurmuzieklandschap: het niveau van de gebrachte muziek stijgt enorm. Het Fanfareorkest speelt hier succesvol op in met deelnames aan verschillende muziekwedstrijden, waarvan de klassering met onderscheiding in eerste afdeling in deze periode het hoogtepunt vormt.

Sedert enkele jaren neemt het Fanfareorkest een nieuwe wending: in kleiner formaat wordt er nu vooral gemusiceerd op stads-, dorps-, huwelijks-  en verjaardagsfeesten. En nee … niet alleen de klassiekers, maar ook de muziek van Bruno Mars, Glenn Miller, Taylor Swift en vele anderen wordt toegevoegd aan het oeuvre. Bij feestjes is het orkest graag van de partij! Met live muziek en het zien van op de deuntjes bewegende muzikanten kan je ongetwijfeld niet stil blijven staan!