Dirigent

pieter de laerePieter Delaere begon als prille zevenjarige muziek te volgen aan de academie voor muziek, woord en dans Waregem bij Christian Delaere voor saxofoon en José Bouckaert voor slagwerk en studeerde er voor allebei af met Grootste Onderscheiding.

Na de humaniora (richting Latijn-Wiskunde) aan het Koninklijk Atheneum Voskenslaan te Gent, zette Pieter zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en studeerde er in 2011 af als Master in de Uitvoerende Muziek (klassiek saxofoon) met Grote Onderscheiding bij Koen Maas, Raf Minten en Rik Vaneyghen. Ook studeerde hij in het kader van het Erasmus-project een jaar bij Dhr. Federico Mondelci te Pesaro (IT). Daar behaalde hij in de opleiding solist klassiek saxofoon 30/30 cum laude.

Hij won de Eerste Prijs op het International Music Tournament (TIM) te Verona (Italië), werd halve finalist op het Circolo Cameristico Piemontese te Chieri (Italië) en won 11 nationale prijzen als saxofonist en componist (Axion Classics, Concours pour Jeunes Saxophonistes te Dinant, Sabam-prijs voor Belgische Artistieke Promotie, Vlamo solistenwedstrijd, …).

Pieter is als componist verbonden aan de uitgeverij Golden River Music en componeert voor zowel het dko, ensembles als hafabra. Hij is naast dirigent van het Fanfare Orkest Lebbeke, ook dirigent van de Jeugdharmonie Kruishoutem en de harmonie Sint-Cecilia Langemark.

Hij interesseert zich sterk in zowel klassieke als hedendaagse muziek en daardoor is het niet verwonderlijk dat hij de raakpunten tussen verschillende muziekgenres verkent met meedere orkesten en ensembles (I Solisti del Vento, Italian Saxophone Orchestra, Belgian Saxophone Ensemble, Serrano saxofoon kwartet, seni kolektif,…) of als solist, zowel in binnen – als buitenland (België, Frankrijk, Italië, Nederland, Zuid-Korea,…).
Pieter werkt met de zanger Yi Li Qi (docent aan het Sichuan Conservatory of Music, China) samen aan een project om verschillende culturen te verenigen.
Daarnaast volg hij het postgraduaat Cultuur- en Kunstmanagement aan de School voor Social Profit en Publiek Management te Gent.