Cygnus Terrabunda (2006)

Na het overdonderende succes van de editie 2005 was Estrada in 2006 terug! Onder de titel “Cygnus Terrabunda” nam het Fanfareorkest Lebbeke zijn publiek mee op een muzikale wereldreis op de vleugels van de zwaan.

Tijdens deze reis bracht het Fanfareorkest de luisteraars naar de Balkan, Spanje, Afrika en Ierland. Tijdens elke etappe werd het orkest vergezeld door een groep die de muziek van de regio door en door kent: Faszóladuda dompelde ons onder in de Oost-europese volksmuziek, Alexander & friends bracht de typische Spaanse flamencoklanken naar Lebbeke, Abahizi zorgde voor Afrikaans tromgeroffel en de Wiene nam ons mee naar de Ierse pub. Een prachtig lichtspektakel, beeldprojectie en een indrukwekkend decor bracht deze multiculturele schotel verder op smaak.

“Estrada – Cygnus Terrabunda” ging door op 28 oktober 2006 in Zaal Ons Huis – Lebbeke onder de muzikale leiding van Bob Van Der Strieckt. De techniek werd verzorgd door “Licht & Geluid: Syrinx BVBA. Estrada “Cygnus Terrabunda” werd erkend als project in samenwerking met VLAMO (Vlaamse Amateur Muziek Organisatie. Klankbord, het maandelijks magazine van VLAMO weidde aan dit concert een prachtig artikel.